Op jonge leeftijd zijn wij (William Groeneveld en Bas Lohmann) begonnen met de zeilsport. Eerst in de Optimist waarna wij stappen hebben gemaakt naar de Splash, Laser, Catamaran en Windsurfen.

In 2003 hebben wij elkaar voor het eerst ontmoet op Zeilschool Aalsmeer tijdens een zeilcursus in de Laser Pico. In de jaren daarna zijn wij elkaar tijdens verschillende cursusweken steeds tegengekomen.

In 2007 begonnen wij tegelijk als walhulp bij Zeilschool Aalsmeer waarna de vriendschap is ontstaan. In 2008 zijn wij beide zeilinstructeur geworden. Tegenwoordig zeilen wij veel samen, recreatief op de boot van Bas en wedstrijden in onder andere de Regenboog en FF65.

Na een dag varen op de zeilboot van Bas hadden wij geen zin meer om de boot af te tuigen. Omdat het aftuigen en nachtklaar toch moest gebeuren, hebben wij dit wel gedaan en begonnen ons af te vragen of hier een oplossing voor kon zijn. Wij begonnen ons ook af te vragen of er niet meer booteigenaren zouden zijn die hetzelfde ervaren als wij. Na met verschillende vrienden en kennissen hierover te hebben gepraat is het idee van Bootjongens ontstaan.

Foto website